Monday, 23 May 2011

Jersi baru Manchester United

Inilah jersi baru Manchester United bagi musim 11/12. Jersi baru dan semangat baru untuk semua pemain. Harap dengan adanya jersi baru ini dapat lah kejuaraan yang ke 20 bagi musim depan dan juga piala2 lain. Jersi ini akan dirasmikan di USA Tour '11 pada musim panas ini.



 



Rio Ferdinand


Wayne Rooney

Javier Hernandez

Patrice Evra

Champions again!

Piala BPL kembali semula ke Old Trafford setelah United menewaskan Blackpool 4-2 di tempat sendiri malam tadi. Blackpool pula tersingkir dari BPL musim ini. Ini kejuaraan United yang ke 19, memecah rekod musuh tradisi iaitu LiverFool. Glory-Glory Manchester United!

Sangat berpuas hati dan seronok sebab United menang BPL dan memecah rekod Liverfool. Tahun depan kejuaraan yang ke 20. Insyaallah! 28May ini pula lawan Barcelona di Wembley. Harap ada rezeki menang Champions league kali ini. Kalau menang, percapaian terbaik musim ini untuk United dan Van der sar yang akan bersara musim ini.  

22May sangat gembira bagi diri aku sebagai penyokong United. Harap 28May ini gembira lagi sekali. :)



The Champions Again
The captain marvel Vidic

The legend Van der sar

The best United manager Sir Alex Ferguson

Saturday, 14 May 2011

Fashion Show KKSB

Tuesday, 10 May.  Aku Volunteer diri untuk shoot gambar fashion show di kolej komuniti sabak bernam iaitu kolej aku sendiri. Event ini organise oleh pelajar kos fashion jugak dan talent2 pun pelajar fashion jugak. Bermula pada pukul 2.30pm. Sehari sebelum event ni (Isnin), aku memang nak volunteer diri nak shoot gambar mereka TAPI bila dah sampai sana keesokkan harinya. Aku tak berapa sihat, SELSEMA yang agak teruk dari pagi. So aku decide tak nak pegi la, tidur dekat rumah lagi best. At the same time, dalam fikiran aku kata NAK jugak. So, aku 50-50.. Tiba2 pukul 1.40pm, Someone call me and ask me to come. So, i said i'm not feeling well, but she's sound dissapointed. So, I decide to go there and shoot. Sampai sana around 2pm. Belum lagi mula, mereka tengah rehearsel. Aku dah mula shoot beberape gambar mereka lah. Sementara nak start, aku menunggu Cik zila yang tersayang ni bawak Lens 50-200mm dia. Aku nak pinjam sementara. Kelam kabut dia bagi. Thank you sayang! 2.30pm mula event ini, doa pembukaan oleh ustad syafiq iatu kawan kelas aku. Terima kasih meneman aku di event itu. Tak pasal2 dia kena baca doa. hahaha... Around 3.30pm event ini habis. Event ni kejap, tapi best la jugak. Dapat pengalaman nak shoot catwalk. So, here some photos..  :)












Arabic Makeover contest by Wan eiza.

Sunday, 8may. Aku, zila , anim dan fiza bertolak dari kapar,klang (Rumah zila) pada pukul 7pagi ke Taman bukit jalil untuk Contest photoshoot yang bertemakan Arabic! Yeahhh arabian lah girlfriend aku ni. Bertolak menggunakan GPS Garmin, alat tu menunjukkan jalan yang betul tapi sedikit jauh. Apa2pun selamat sampai jugak di sana pada pukul 8.30. Sampai sana, aku jumpa kawan aku dan menolong mereka angkat hamper2 pemenang contest sebelum ni termasuklah hamper aku. Sebab aku dapat no 3 dalam kategori photographer berbakat dan Group terbaik no 3 juga. Lepas selesai semua, semua talent dipanggil untuk mengambil pakaian yang disponsor untuk masing2. Zila yang bersaiz kecil ini dapat warna kuning, mengikut no group yang ke 4. Bermulalah sesi make up bersama MUA aku kak azura. Make up mengambil masa yang agak lama dan diriku sudah pun rasa LEMAU. 3jam kemudian baru lah siap, Agak2 dalam pukul 12 lebih jugak siap semua. Selesai make up sesi makan pula. YAAAA itu yang aku tunggu2kan semasa dorang make up tadi. Dapat merasa masakkan kawan aku, anak kepada organiser contest ini. Nasi putih dan kari ayam, itu pun sudah mencukupi bagi aku. Sebab aku TERlalu LAPAR. Ok, lepas tu organiser memberi tahu yang sesi bergambar sampai pukul 3.30pm. Tanpa berlengah masa lagi, aku dan zila mula berjalan ke lokasi mengambil gambar. Kami jalan2 satu taman bukit jalil ni untuk mencari lokasi yang sesuai. Cuaca agak PANAS seperti di padang pasir, kenalah dengan tema ini. Betul2 panas dan berpeluh seperti bersukan. Kami sangat sangat penat, pada pukul 3.20pm kami berhenti bergambar dan berehat di tempat make up kami. Berehat seketika bersama COKE, oh rasa lega bila dapat minum! Lepas itu kepada MUA, Photog dan Talent, kami semua pergi ke depan untuk mengambil Door gift, Yeah dapat frame gambar! Selesai semua, kami pun pulang dengan gembira dan PENAT sangat. Whatever is it, that day we're all so happy and tired but we're all gets new experience. Here, have a look some of my shoot..







Selebihnya ada di album Facebook saya. : http://www.facebook.com/WayneDanny

Sunday, 1 May 2011

Separuh mati

Selamat hari pekerja kepada semua yang bekerja. Cerita ni pada 30april 2011. Aku tak sempat nak update sebab tak larat. Lebih kurang pukul 2 pagi, aku sesak nafas. Teruk sangat, sampai rasa macam nak mati. Inhaler aku dah habis lama, sampai aku try kutip yang lama2 punya tengok ada ke tak. ada sikit, tapi terkena pulak masa tu dah HABIS! Apa aku buat masa tu, aku sapu tiger bum. Bagi sikit dada aku, tapi tak menjadi. Aku turun bawah, buat milo panas dan minum. Masih sesak, aku dah kelam kabut masa tu. Tujuan aku buat tu semua, nak kasi panaskan dada aku untuk sementara saja. Plan tengahari baru nak ke klinik, sedut gas. Tapi aku dah tak tahan sangat, aku tak nak ganggu ayah dan ibu aku tengah tidur nyenyak. Aku mampu duduk, baring, duduk dan baring semula. Sempat jugak update status facebook 'Dying?'. Kawan aku REEN rahman tegur di facebook, Dia tanya 'Akim, are you ok'? dan aku reply 'No, I'm not'. Then she text me dan bertanya lagi dan lagi. She's worried about me. Aku cakap aku memang tak tahan dan tak reply terus. Aku buat keputusan nak menganggu ibu dan ayah aku. Aku kejutkan ibu, kata nak pergi klinik dan ibu terus bagi duit untuk ubat. Aku terus turun ke bawah ambil kunci motor. Aku nak pergi sendiri, tapi ibu tak bagi. Dia suruh ayah teman sebab takut aku pengsan masa bawak motor. Tapi aku larat lagi lah! Sebelum pergi aku sempat text my girlfriend and i said 'iloveyou' to her. Aku tahu dia dah tidur nyenyak dan tak nak ganggu dia dan tak nak bagi dia risau. Aku pun pergi la ke klinik gomez (Dekat2 rumah aku). Masuk terus cakap dengan akak tu, nak GAS! Dia terus setupkan semua, dah siap aku pun SEDUT yeahhh! Lebih kurang 15 minit macam tu baru habis. Aku rasa lega sikit dan menggigil. Oh menggigil tu perkara biasa bila dapat sedut tu. Then aku mintak inhaler dan bayar dan balik terus. Tanpa melengahkan masa, aku masuk bilik untuk sambung tidur. Walau macam mana pun, TIDUR tetap TIDUR! Around 7am, My lovely girlfriend called me, dia tanya okay tak? dia risau, katanya dia tak sedap hati. Dan aku dalam keadaan mamai, cakap lah aku okay semuanya. Tak perlu risau lagi, Inhaler dah ada sebelah. So, aku dah boleh pakai jika TERsesak nafas.





*Aku tetap degil, masih bermanja dengan kucing kesayangan, masih minum air bergas, masih banyak minum   ais, masih makan ice cream. Itu sebab aku selalu kena SEMPUT. Tak tahu macam mana nak kawal, sebab semuanya tu favourite aku! damn.