Thursday, 21 April 2011

Screw the haters!

Ini cerita kolej yang tengah panas buat masa ni. Pasal kereta si A kena langgar lari dengan si B. ok, dalam cerita ni memang tak tahu siapa salah pun TETAPI si A tiba2 la panggil si B ni tanya pasal kesan langgar ni TAPI cara menanya dia macam si B ni betul2 salah. WTF, macam dekat lorong rumah ni 2 ketul kereta tu je ada. Padahal banyak lagi, then blablabla terus ke balai. Mula2 si A nak buat report, Puiii. Tak sabar2 sangat, nak saman bagai. Oh yeahh mungkin kaya? -.-  Yang si B ni taknak buat report apa2. Then call akak dia, akak dia ceramah si A. Last2 tak jadi pun report, disebabkan nasihat dari akak si B. Even polis pun nak buat siasatan pun tak boleh, dah la tak ada saksi yang nampak si B langgar. Lepas habis semua, Then end and to be countinue the next next day. (Hari ini)


Sambung, pagi2 lagi akak dan mak si B datang ke kolej untuk berjumpa dengan Si B dan Si A dan Si bf (A). Tetapi yang muncul hanya si B. oh mungkin mereka sibuk dengan kelas masing2. Tidak mengapa. Si B dan keluarganya pergi ke balas polis untuk membuat aduan dan errrr tak tahu cerita. Tahu2 Si B cakap dia dah buat Report pelindungan. Ok nice move! Pukul 10 lebih, Si B dan akaknya tunggu Si A di luar kolej, berhampiran dengan kereta si B. Dia tak muncul, yang muncul budak kelas si A punya BOYFRIEND. Pfffttt!
Mula kecoh disitu sebab salah sorang budak kelas LELAKI ni tengking akak si B ni. Agak kurang ajar disitu. Apa aku boleh buat, hanya melihat. MELAINKAN si A punya BOYFRIEND ni tengking, mungkin aku boleh tengking balik sebab aku benci dia. Talk, talk and talkk lelaki tu bla dari situ. Tinggal aku, akak, si B dan boyfriend si A. Bising bising disitu, keadaan semakin rumit. Akhirnya muncul wanita ERRRRRRR.. i mean si A tu muncul, cakap punya cakap. dia cakap ada bukti, geli dengor! Mula mula kena, tak nampak pulak bukti dan2 masa tu ada pulak bukti. dan kesan bukti tu pun FAKE. Last2 settle sekejap dekat situ,15 minit later. Bapa angkat kepada si B ni datang, iaitu salah sorang polis di sabak bernam. Mungkin pangkat besar, pegi jumpa budak kurang ajar tu. Kecoh lagi di situ, maklum lah. masing2 hero. GELI!! Kesian si B sampai tension dan menangis di situ. :(  Then mereka bla masuk kelas, polis masuk dalam kolej jumpa dengan lecture. Panggil lah sekali 2 ekor tu (Si A dan boyfriendnya) dan si B. Settle di office, secara elok. Polis tidak akan mengambil tindakan, Kira kes tutup! Ya alhamdulilah, settle. Errrr settle ke? hari ni mungkin settle, esok lusa siapa tahu? Mulut yang tak ada kena mengena dan yang Anti Si B ni memang tak penah tutup, mereka tak tahu kenapa tak suka Si B ni. Kenapa perlu seksa hidup gadis yang tak bersalah? Seronok ke? Yang sebenarnya, aku memang menyampah dengan keadaan kolej tahun ni. Tak boleh ke pergi balik kolej seronok sahaja? Bodoh betul!  Sekian...






Gambar accident tidak akan tayang di sini.